Λόλα Bar’s

Συγγραφείς: Κασσαβέτη Ορσαλία
Έτος: 2015
ISBN/ISSN: 978-960-545-055-7
Σελίδες: 120
Διαστάσεις: 14,5x20,5 εκ., χαρτόδετο
Γλώσσα: Ελληνικά
Ημερ/νία Έκδοσης: June 17, 2015
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
11,00€ 7,70€ Άνευ ΦΠΑ: 7,26€
πρώτες σελίδες Λόλα Bar's
Ποσότητα: Καλάθι

Λόλα Bar’s

 

Ποταμόπλοια / 5

Εκτός ορίων πρωτευούσης, απλώνεται μια ράθυμη λουτρόπολη με τους αδιάφορους χειμώνες, τα ήρεμα καλοκαίρια και τους φιλήσυχους κατοίκους της. Ξαφνικές ανοικοδομήσεις ξενοδοχείων αλλά και αφίξεις, όπως εκείνη της νεαρής Λόλας θα ξυπνήσουν από τον αιώνιο ερωτικό ύπνο τον Μητσούλα, τον ιδιοκτήτη του «Ξιφία» που σύντομα θα μετονομαστεί σε «Λόλα Bar’s», αλλά και τον ξεπεσμένο τυχοδιώκτη Μίνωα. Αναπάντεχες αλλαγές όμως θα ζήσουν και εντός ορίων Αττικής, μια σειρά από ετερόκλητους χαρακτήρες που ακολουθούν τα ίδια βήματα της καταστροφής: ο Λούλος, ο Παντελής, ο Λίτσης, η Κορνηλία και οι φίλοι τους γίνονται μάρτυρες σεισμών, λοιμών και προσωπικών καταποντισμών, χωρίς να μπορέσουν να γίνουν ποτέ οι μοναδικοί ρυθμιστές της δικιάς τους ιστορίας.

Μια νουβέλα και επτά διηγήματα για μια εποχή που έφυγε, αλλά ίσως και να περιμένει τον αναγνώστη μετά απ’ την επόμενη στροφή.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:

Λόλα Bar’s
Εκτός ορίων πρωτευούσης, απλώνεται μια ράθυμη λουτρόπολη με τους αδιάφορους χειμώνες, τα ήρεμα καλοκαίρια και τους φιλήσυχους κατοίκους της. Ξαφνικές ανοικοδομήσεις ξενοδοχείων αλλά και αφίξεις, όπως εκείνη της νεαρής Λόλας, θα ξυπνήσουν από τον αιώνιο ερωτικό ύπνο τον Μητσούλα, τον ιδιοκτήτη του «Ξιφία» που σύντομα θα μετονομαστεί σε «Λόλα Bar’s», αλλά και τον ξεπεσμένο τυχοδιώκτη Μίνωα. Αναπάντεχες αλλαγές όμως θα ζήσουν και εντός ορίων Αττικής, μια σειρά από ετερόκλητους χαρακτήρες που ακολουθούν τα ίδια βήματα της καταστροφής: ο Λούλος, ο Παντελής, ο Λίτσης, η Κορνηλία και οι φίλοι τους γίνονται μάρτυρες σεισμών, λοιμών και προσωπικών καταποντισμών, χωρίς να μπορέσουν να γίνουν ποτέ οι μοναδικοί ρυθμιστές της δικιάς τους ιστορίας.
Μια νουβέλα και επτά διηγήματα για μια εποχή που έφυγε, αλλά ίσως και να περιμένει τον αναγνώστη μετά την επόμενη στροφή.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   diastixo.gr, 23.9.2015

Φυγή στο ποτέ
Εκείνη η μέρα θα μπορούσε να είναι εντυπωσιακή. Η Κορνηλία στεκόταν ανάλαφρη μέσα στα πλουμιστά χιόνινα τούλια, με τον ιδρώτα να ρέει σαν το κομπολόι από τα σαλιγκάρια του μετώπου της❞ (σ. 113)
Αρχικά εντός των ορίων μιας λουτρόπολης στις παρυφές της πρωτεύουσας και στη συνέχεια εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής, η πρωτοεμφανιζόμενη Ορσαλία Κασσαβέτη χτίζει οκτώ ιστορίες ακύμαντης καθημερινότητας κατά τη δεκαετία του ’60.
Η πρώτη ιστορία, μια νουβέλα (μάλλον εκτενές διήγημα), η οποία φέρει και τον τίτλο της συλλογής, «Λόλα Bar’s», μας αφηγείται τοπικές έριδες, καθημερινές διαφορές, έρωτες και αντιπάθειες, στον μικρόκοσμο μιας -μάλλον αντιτουριστικής- λουτρόπολης.
Πρωταγωνιστές η νεαρή Λόλα, ο αγαθός Μητσούλας, ο πρωτευουσιάνος Μίνωας και ένας απόστρατος με επιχειρηματικές βλέψεις.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   του Άκη Παπαντώνη, www.efsyn.gr, 30.8.2015

Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο: