Όταν ο Leonard Cohen έκανε το ντεμπούτο του στην Ύδρα

Δημοσιεύτηκε από στο Τα Νέα μας, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ την Σεπτέμβριος 30, 2018 . 0 Σχόλια.

Διάσημος δημιουργικός βιότοπος για μία παροικία καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο, η μεταπολεμική Ύδρα ζωντανεύει στο βιβλίο Half the Perfect World που μόλις κυκλοφόρησε στην Αυστραλία. Σ' αυτό το απόσπασμα που προδημοσιεύουμε, οι συγγραφείς περιγράφουν το σκηνικό όπου ο μεγάλος Καναδός ποιητής και τραγουδοποιός πρωτοπαρουσίασε τα τραγούδια του.
Ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδα, η Ύδρα έγινε πόλος έλξης για μια διεθνή κοινότητα καλλιτεχνών που εγκαταστάθηκαν εκεί στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Από τον περίφημο Έλληνα ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, μέχρι τον θρυλικό τραγουδοποιό και ποιητή Leonard Cohen, μία μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών από όλα τα είδη και από πολλές χώρες έζησαν στο νησί, προσδίδοντάς του διεθνή λάμψη.
Τώρα, αυτό το κομμάτι της ιστορίας του νησιού παρουσιάζεται με λεπτομέρεια στο βιβλίο Half the Perfect World: Writers, Dreamers and Drifters on Hydra, 1955 – 1964 που έγραψαν οι ακαδημαϊκοί Paul Genoni (από το πανεπιστήμιο Curtin) και Tanya Dalziell (από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας). To βιβλίο ρίχνει φως στις ιδιωτικές ζωές και τις σχέσεις αυτών των εκπατρισμένων καλλιτεχνών και διανοουμένων, μέσα από αδημοσίευτα μέχρι τώρα γράμματα, χειρόγραφα, ημερολόγια και φωτογραφίες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   https://neoskosmos.com, 30.9.2018

Τελευταία Ενημέρωση: Οκτώβριος 02, 2018

Σχόλια

Σχολιάστε

Απαντήστε

* Όνομα:
* E-mail: (Αδημοσίευτο)
   Website: (Url με http://)
* Σχόλιο: