15 βιβλία για το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε από στο Τα Νέα μας, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ την Αύγουστος 07, 2019 . 0 Σχόλια.

Θάλασσα + παρέα (ερωτική – φιλική) + βιβλίο = happiness
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς φτιάχνουν τώρα βαλίτσες και πόσοι είναι ήδη στη θάλασσα. Είτε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, είτε στη δεύτερη τρέξτε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο, για να ταξιδέψετε με τον ωραιότερο τρόπο που έχει σκεφτεί το μυαλό του ανθρώπου, τα βιβλία. Το Proust & Kraken επιλέγει για άλλο ένα καλοκαίρι μερικά απ’ τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα. Να περάσετε φανταστικά όπου κι αν βρίσκεστε!
1.
Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Εξώφυλλο: Δάφνη Κουγέα
Εκδόσεις Ποταμός
Η ιστορία ενός γάμου του Geir Gulliksen
Θα μου πεις για μας; Για μας; Να μου μιλήσεις σαν να μην ήξερα τίποτα. Ήμασταν ζευγάρι. Ναι. Και; Ήμασταν γυναίκα και άντρας. Ήμασταν παντρεμένοι. Και ύστερα; Ήμασταν μητέρα και πατέρας. Είχαμε παιδιά μαζί. Δεν λέω αυτό. Πες για μας. Τι έγινε μ’ εμάς; Zoύσαμε μαζί. Προσέχαμε ο ένας τον άλλο; Tι εννοείς; Ναι φυσικά. Όμως μια μέρα. Όμως μια μέρα τι; Nα πω γι’ αυτό; Πρέπει να μου πεις τί έγινε μ’ εμάς. Δεν το καταλαβαίνω. Ούτε εγώ μπορώ να πω ότι πολυκαταλαβαίνω.
Ένας άντρας προσπαθεί να κατανοήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο χωρισμό με τη γυναίκα του. Δανείζεται λοιπόν αφηγηματικά τη φωνή της. Τί συμβαίνει όταν κάποιοι παύουν να αγαπιούνται; Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Εξαιρετικό εξώφυλλο!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Nikos Grigoriadis, https://proustandkraken.com, 4.8.2019

Τελευταία Ενημέρωση: Αύγουστος 07, 2019

Σχόλια

Σχολιάστε

Απαντήστε

* Όνομα:
* E-mail: (Αδημοσίευτο)
   Website: (Url με http://)
* Σχόλιο: