Σιακκής Μωρίς

Σιακκής Μωρίς

Ο Μωρίς Σιακκής σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (MA, MPhil) από το Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει διατελέσει υπεύθυνος ύλης σε επιχειρηματικό περιοδικό, κειμενογράφος / σεναριογράφος και διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών σε διαφημιστικές εταιρίες και διευθυντής marketing της Ford Motor Hellas. Σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της επικοινωνίας.
 
Η συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις άρθρων σε έντυπα όπως τα ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, INFORMATION, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΒΙΒΛΙΟ & MEDIA, VOYAGER, BUSINESS PLAYER, CAR & DRIVER, TOP GEAR, TRAVELERS ICONS, CHAMPIONS MATCH, ΜΟΜΕΝΤΟ, +7 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και ΒΗΜΑGAZINO.
 
Στα τέλη του 2008, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, “Let the rock stories roll: Λονδίνο, 1954 – 2004” (Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ, 2008). Το έργο πραγματεύεται την ιστορική εξέλιξη του rock n roll στο Λονδίνο, μέσα από τη σύνδεση ανθρώπινων ιστοριών με συγκεκριμένους ιστορικούς χώρους, τους οποίους και φωτογραφίζει σε ένα πρωτότυπο οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο. (Τόσο τα κείμενα και οι φωτογραφίες είναι του συγγραφέα).
 
Συνεχίζοντας στο χώρο της έρευνας πάνω στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, ο Μωρίς Σιακκής παρουσίασε, από το Νοέμβριο του 2010 έως το Μάιο του 2012, μια σειρά περίπου 70 εκπομπών στο ραδιοφωνικό σταθμό VIMAFM 99,5, με τίτλο «ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ». Η εκπομπή συνδύαζε τραγούδια με ιστορικές αναφορές, περιγράφοντας με ένα διαφορετικό τρόπο την εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής τις τελευταίες 5 δεκαετίες.
 
Σήμερα, ο Μωρίς Σιακκής ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο του, που ασχολείται με τη μουσική ιστορία της πόλης όπου γεννήθηκε το rock n roll, του Memphis, Tennessee.

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση κατά:
Λονδίνο 1954 – 2004. Μια περιήγηση σε μουσικές στιγμές και ..
36,50€ 32,85€
Άνευ ΦΠΑ: 30,99€