Η χώρα μου

Out Of Stock
Συγγραφείς: Μπαλάφας Κώστας
Έτος: 2008
ISBN/ISSN: 978-960-6691-34-8
Σελίδες: 264 σελίδες
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Out Of Stock
65,00€ Άνευ ΦΠΑ: 61,32€
Ποσότητα: Καλάθι

Η χώρα μου


Πρόλογος: Φανή Κωνσταντίνου
Εισαγωγή: Αντώνης Σουρούνης
Κείμενο: Κώστας Μπαλάφας

O σπουδαίος φωτογράφος επιλέγει από το τεράστιο αρχείο του τα ψήγματα της δικής του χώρας.
«Τότε θυμήθηκα τα λόγια εκείνα που είπε ο Κώστας Μπαλάφας προτού χαθεί από την οθόνη. "Δεν είμαστε έθνος περαστικό, ήρθαμε για να μείνουμε". Αυτός θα μείνει σίγουρα.» Αντώνης Σουρούνης

Συνέκδοση με το Μουσείο Μπενάκη


ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:

«Δεν είμαστε έθνος περαστικό»
Ήρθαμε για να μείνουμε είπε ο Κώστας Μπαλάφας στον Αντώνη Σουρούνη σε μια συνάντησή τους. Αυτή η βαθιά του πεποίθηση αποτυπώνεται στο λεύκωμα «Η Χώρα μου».
Σκηνές από αυτές που τρώει ο χρόνος και καταστρέφει ο πολιτισμός αποτυπώνει ο Κώστας Μπαλάφας στις φωτογραφίες του, όπως ο ίδιος είπε κάποια στιγμή. Το πλούσιο φωτογραφικό έργο του αποτελεί μια σπάνια συνάντηση του μεγαλείου και της συντριβής που κρύβει το τοπίο της Ελλάδας και κυρίως το ανάγλυφο των προσώπων των Ελλήνων έξω στα χωριά, στα φαράγγια, στα ποτάμια αλλά και σε όψεις του αστικού τοπίου. Αυτό το πολλές φορές αμείλικτο τοπίο επιβίωσης που είναι αφόρητα όμορφο, ευφορικό και συγκινητικό ταυτόχρονα αποτυπώθηκε μοναδικά -καθόλου εξωραϊστικά- από τον Κώστα Μπαλάφα και αποτυπώνεται στην εξαιρετική έκδοση Η Χώρα μου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, που έχει στη διάθεσή του το αρχείο του φωτογράφου.
  της Κατερίνας Ανέστη, Lifo, 22.1.2009

Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο: