Καλλιγάς Αλέξανδρος

Καλλιγάς Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. 

1958-1964, σπουδές Αρχιτεκτονικής στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο. 1975-1976, Μεταπτυχιακά στο Τμήμα Γεωγραφίας στο London School of Economics.

Έχει κάνει διάφορες δημοσιεύσεις σχετικά με την Αρχιτεκτονική και τήν Ιστορία της Αρχιτεκτονικής. 
Από το 1966, μαζύ με τη Χάρη Καλλιγά, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στήν Μονεμβασία αναστηλώνοντας και ανακατασκευάζοντας παλαιά σπίτια γιά τους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους. Μέχρι τώρα έχουν επισκευασθεί περί τα 90 σπίτια. Το σύνολο της εργασίας τους αυτής τιμήθηκε το 1981 με ένα από το 3 μετάλλια που έδωσε εκείνο το έτος η Europa Nostra στις καλλίτερες αναστηλωτικές εργασίες της Ευρώπης και ήταν το πρώτο μετάλλιο που έλαβε η Ελλάδα. 

Μελέτες έχουν γίνει και εκτελεσθεί και στην Αθήνα, το Ναύπλιο, το Άργος την Σύμη και αλλού. 
Aναστηλωτικά προγράμματα, σε συνεργασία με τη Χάρη Καλλιγά: 
Το καμπαναριό του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στη Βενετία για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.
Τον Ι. Ναό Κοιμησέως Θεοτόκου (10oς-14ος αιώνας) στα Ταίρια της Μονεμβασίας.
Από το 1988 μετέχει στην οργάνωση του ετήσιου διεθνούς Συμποσίου Ιστορίας και Τέχνης που γίνεται κάθε χρόνο στην Μονεμβασία. 

Από το 1997 μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.
2003-2007 μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής Βραβείων της Europa Nostra για τα καλλίτερα αναστηλωτικά έργα στην Ευρώπη.

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση κατά:
Το συνθετικό αρχιτεκτονικό πορτρέτο της Μονεμβασίας α..
78,50€ 70,65€
Άνευ ΦΠΑ: 66,65€