Η σημασία της σωστής διακυβέρνησης

Συγγραφείς: Βουρλούμης Παναγής
Έτος: 2018
ISBN/ISSN: 978-960-545-104-2
Σελίδες: 192
Διαστάσεις: 15x24 εκ., χαρτόδετο
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
13,00€ 11,70€ Άνευ ΦΠΑ: 11,04€
πρώτες σελίδες Η σημασία της σωστής διακυβέρνησης
Ποσότητα: Καλάθι

Η σημασία της σωστής διακυβέρνησης

 

Θεωρία και πράξη

Υπάρχει ελπίδα για το χρεοκοπημένο βασίλειο των μοιρολατρών; Ο Παναγής Βουρλούμης απαντά στο ερώτημα αντλώντας από την πείρα του. Υπηρετώντας σε διοικητικές θέσεις κοντά στα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων έζησε από πρώτο χέρι τις αιτίες της διάλυσης της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Χωρίς αυταπάτες, ο ίδιος όμως απέδειξε ότι με την εφαρμογή σωστών κανόνων διακυβέρνησης πολλά διορθώνονται. Βέβαια αυτό προϋποθέτει συγκρούσεις με ισχυρά συμφέροντα και βαθιά ριζωμένες κακές συνήθειες. Αυτήν την πείρα του ο συγγραφέας θέλει να μεταφέρει, καταλήγοντας στην ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος.
Ένα συναρπαστικό βιβλίο από έναν τολμηρό διανοητή που συγχρόνως επέτυχε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:

Συζήτηση για τη «σημασία της σωστής διακυβέρνησης: Θεωρία και Πράξη» του Παναγή Βουρλούμη
Ο Παναγής Βουρλούμης είναι ένας άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα που κλήθηκε δύο φορές στην καριέρα του να βάλει τάξη σε μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις - την Εμπορική Τράπεζα στα τέλη της δεκαετία του ’70 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και τον ΟΤΕ το 2004, επί Κώστα Καραμανλή.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   www.kathimerini.gr, 23.11.2018

Σε ποιόν ανήκει η Ελλάδα;
Το ερώτημα –το κρίσιμο αυτό διαχρονικό ερώτημα το θέτει ο Παναγής Βουρλούμης στο καινούργιο του βιβλίο. Ο τίτλος του βιβλίου Η σημασία της σωστής διακυβέρνησης (εκδόσεις Ποταμός) έχει άμεση σχέση και με το ερώτημα αλλά και με τα δεδομένα που παράγουν τις απαντήσεις – και αυτό γιατί μια και μόνη απάντηση δεν υπάρχει!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Κώστας Τσαούσης, www.protothema.gr, 3.8.2018

Η σημασία της σωστής διακυβέρνησης, Θεωρία και πράξη
Με εμπειρίες από την Ελλάδα και άλλες περιοχές της υφηλίου, πολυμα­θής, αλλά και προσεκτικός ακόμη και στις λεπτομέρειες, ο Παναγής Βουρ­λούμης πραγματεύεται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας τις αρχές και τη λογική της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης στις ιδιωτικές επιχειρή­σεις της χώρας μας. Βαθύς ερμηνευτής της μεγάλης εικόνας — του γενικού οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος της σημερινής χρεοκοπημένης Ελλάδας — περιγράφει την εφαρμογή των αρχών αυτών σε μια μεγάλη κρα­τική εταιρεία και αντλεί χωρίς περιστροφές τα αναγκαία συμπεράσματα μετά την επαφή του «με ό,τι χειρότερο αλλά και ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα». Με οξυδέρκεια αντιλαμβάνεται το Σύνταγμα ως την καθοδηγη­τική συνταγή διοίκησης και με θάρρος προτείνει την αναμόρφωσή του.
Ένα συναρπαστικό βιβλίο από έναν τολμηρό, ολίγον θυμωμένο, διανοητή που συμβαίνει να είναι και ένας αποτελεσματικός, πρακτικός διοικητής επιχειρήσεων και τραπεζών.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   www.lecourrierdiplomatique.eu, 14.7.2018

Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο: