Ο μικρός Μανού και το φεγγάρι

Συγγραφείς: Σταματιάδη Ντανιέλα (εικόνες), Χαρίτος Κυριάκος (ιστορία)
Έτος: 2014
ISBN/ISSN: 978-960-545-040-3
Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 15x15 εκ., δεμένο
Γλώσσα: Ελληνικά
Ημερ/νία Έκδοσης: October 15, 2014
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
8,00€ 7,20€ Άνευ ΦΠΑ: 6,79€
Ποσότητα: Καλάθι

Ο μικρός Μανού και το φεγγάρι

Μερικά παιδιά αγαπούν το παγωτό.
Άλλα τα παιχνίδια.
Άλλα τις καραμέλες και τις σοκολάτες.
Ο Μανού αγαπάει το φεγγάρι.
Μα το φεγγάρι δεν τον θέλει.
Μα ο Μανού δεν θα το βάλει κάτω.

Άραγε θα βρει τον τρόπο να βρεθεί μέσα
στο φεγγαρόφωτο της αγάπης;

 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:

Ο Μανού αγαπάει το φεγγάρι
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο μικρός Μανού και το φεγγάρι αφηγείται την τρυφερή και ποιητική ιστορία ενός μοναχικού μικρούλη που αναζητά τη φιλία και την αγάπη. Το φεγγάρι πέρα από φίλος και συνοδοιπόρος είναι και ένα ισχυρό σύμβολο της γυναικείας παρουσίας, της μητρότητας και του αέναου κύκλου της ζωής όπως αποτυπώνεται στους μύθους και τις λαϊκές αφηγήσεις. Το φεγγάρι εξασφαλίζει θαλπωρή, συναισθηματική ασφάλεια, προστασία και μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους με την παρουσία του. Τόσο μακρινό αλλά και ταυτόχρονα τόσο οικείο, προσφέρει με την ανακουφιστική εμφάνισή του που επαναλαμβάνεται σταθερά ένα καταφύγιο ονείρων, ένα ιδανικό τόπο όπου όλα είναι δυνατά. Το φεγγάρι προσωποποιεί τον καλό φίλο, τον φύλακα άγγελο που μας προστατεύει και μας καθοδηγεί από ψηλά, φωτίζοντας μας διακριτικά. Ο μικρός Μανού, με όπλο το αγνό συναίσθημα που ξεχειλίζει και εκφράζεται με το λυπημένο τραγούδι του, θα κατακτήσει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να βρει την αγάπη. Σε κάθε σελίδα του μικρού βιβλίου, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η τιμιότητα των προθέσεων του αγοριού ενώ ο αναγνώστης επιθυμεί όλο και περισσότερο να δει την προσπάθεια να ευοδώνεται.
Ο Κυριάκος Χαρίτος δημιούργησε με πολύ λιτά μέσα μια δυνατή ιστορία αναζήτησης της αγάπης με αίσιο τέλος.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο στα πολύ μικρά παιδιά. Ωστόσο ένα πολύ μεγάλο ηλικιακό φάσμα αναγνωστών, ακόμη και οι έφηβοι, μπορεί να βρει αισθητικό ενδιαφέρον στις λίγες σελίδες του.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
της Ελένης Κορόβηλα, www.bookpress.gr, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μια ιστορία θα σας πω…
Ο μικρός Μανού αγαπούσε πολύ το φεγγάρι. Όμως το φεγγάρι δεν του έδινε σημασία. Κι έτσι εκείνος στεναχωριόταν. Μέχρι που με τις πολλές προσπάθειες, κατάφερε να του τραβήξει την προσοχή κι αυτό τον έκανε ευτυχισμένο!
Μια πολύ μικρή ιστοριούλα που μέχρι να ξεκινήσει έχει τελειώσει. Όμως παρόλο που είναι τόσο ελλειπτική και αφαιρετική, καταφέρνει να αναδείξει όλα τα συναισθήματα και τις εναλλαγές που μπορεί να έχουν. Μάλιστα, αυτό που είναι απόλυτα ευδιάκριτο είναι το πόσο εύκολα μπορεί να υπάρχουν αυτές οι αλλαγές, αρκεί να πετύχουμε τους στόχους μας, να προσεγγίσουμε αυτό που επιθυμούμε και αγαπάμε, όσο δύσκολο κι ακατόρθωτο κι αν φαίνεται. Είναι αυτό που ποτέ τα παιδιά δεν σταματούν να κάνουν: να ονειρεύονται και να θέτουν στόχους και να παλεύουν γι’ αυτά με όλη τους ψυχή, όπως ακριβώς και ο Μανού.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   της Μαριάννας Κουμαριανού, www.kosvoice.gr, 5.5.2015

Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο: