Κλεόπας Ευριπίδης

Κλεόπας Ευριπίδης

Ο Ευριπίδης Κλεόπας γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Αμμόχωστο. Σπούδασε Φιλοσοφία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κσι Φωτογραφία στην Κολωνία. Υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας. Το 1990, ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Έψιλον». Έχει μεταφράσει Γάλλους και Ιταλούς ποιητές.
Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ειδικό τεύχος για το έργο του, έχουν αφιερώσει τα περιοδικά, «Polyptychon» (Hans Eideneier, Κολωνία, Γερμανία), «Περί Ιστορίας» (Ιόνιος Εταιρεία Ιστορικών Μελετών), «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ» (Κυριάκος Χαραλαμπίδης) και «Ακτή» (Λευκωσία, Κύπρος).
Έργα του έχουν μεταφραστεί και δημοσιεύτηκαν, στα γαλλικά (μτφ. Annick Schlauder), στα γερμανικά (μτφ. Niki Eideneier και Wolfgang Pick), στα τούρκικα (μτφ. Yusuf Toz), στα ιταλικά (μτφ. Cresenzio Sangilio και Domenica Minniti), στα ισπανικά (μτφ. Sergio Altunas) και τα αλβανικά (μτφ. Βαγγέλης Ζαφειράτης).
Υπήρξε παραγωγός της εκπομπής σκέψης και λόγου, Τα ταξίδια που ονειρεύτηκα, στην ΕΡΑ. Από το 1990 μέχρι το 2012 διεύ­θυνε τον εκδοτικό οίκο, ΕΨΙΛΟΝ. Εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού, το Καταφύγιο. Ζει στην Κέρκυρα

 

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση κατά:
  «Tοπιογραφία ψυχισμού με υφάδια τον έρωτα, την πο..
12,90€ 11,61€
Άνευ ΦΠΑ: 10,95€