Σαχνόφσκι Ίγκορ [Сахновский Игорь]

Σαχνόφσκι Ίγκορ [Сахновский Игорь]

Ο Ίγκορ Σαχνόφσκυ γεννήθηκε το 1958 στη μικρή πόλη Ορσκ της Σιβηρίας.  Το 1981 αποφοίτησε από τη Φιλολογική σχολή του Πανεπιστημίου του Εκατερινμπούργκ. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του εκδοτικού οίκου NAUKA της Ακαδημίας Επιστημών της τότε ΕΣΣΔ στην περιοχή των Ουραλίων. 
Το 1981 στο περιοδικό NOVI MIR δημοσιεύτηκε το πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο Οι ζωτικές ανάγκες των νεκρών, το οποίο βραβεύτηκε με το αγγλικό βραβείο Fellowship Hawthornden International Writers Retreat. Ακολούθησαν συλλογές ποιημάτων και διηγημάτων, τα μυθιστορήματα Ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα (2007),  Η συνωμοσία των αγγέλων (2009). Έργα του δημοσεύτηκαν  στα  περιοδικά Ural, Znamya, Oktyabr, London Courier, Revue des Deux Mondes, Lettres Russes κλπ. ενώ το μυθιστόρημά του Ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα έγινε  το 2009 ταινία. Τα βιβλία του μεταφράστηκαν στην Αγγλία, την  Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Λίβανο και την Κροατία. 
Για την πρόζα του Σαχνόφσκι, η επίσης Ρωσίδα ομότεχνή του, η Λιουντμίλα Ουλίτσκαγια, έγραψε: «Ο Σαχσνόφσκι κατέχει ένα σπάνιο χάρισμα, το οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να περιγράψει    όχι μόνο το ορατό εξωτερικό αλλά τη φευγαλέα ουσία των όσων συντελούνται. Αυτό δεν είναι μια μέθοδος, ένα λογοτεχνικό τέχνασμα, ένα εγκεφαλικό σχέδιο, αλλά ο παντεπόπτης οφθαλμός του συγγραφέα». 
Ο Ίγκορ Σαχνόφσκυ πέθανε στις 18 Νοεμβρίου 2019 στο Εκατερινμπούργκ από ανεύρυσμα της αορτής.

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση κατά:
  Ποταμόπλοια / 32 Σύγχρονα Κλασικά μτφρ από τα ρω..
17,00€ 15,30€
Άνευ ΦΠΑ: 14,43€