Λιανός-Λιάντης Χ. Ευστάθιος

Λιανός-Λιάντης Χ. Ευστάθιος

Ο Δρ Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης, επιστημονικός συνεργάτης της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπηρετεί σήμερα ως Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.  Επιστημονικά έχει μελετήσει την ιστορική πορεία των σχέσεων της Εκκλησίας με την Πολιτεία και την ιδεολογική χρήση εκκλησιαστικών προτύπων, ενώ ερευνητικό πεδίο της διδακτορικής του διατριβής (PhD) υπήρξε η πορεία της μεταβυζαντινής λογιοσύνης στη Δύση.
Αντικείμενο της μεταδιδακτορικής του έρευνας είναι οι όψεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της θρησκευτικής διπλωματίας κατά την περίοδο διοίκησης του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. Επίσης, είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (MTheol) και του Royal Holloway - University of London (MPhil), με υποτροφία της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεποπτεία του King’s College και του University College London. Επιπρόσθετα, έχει ειδικευθεί στην Παλαιογραφία και την Κωδικολογία.
Επιμελήθηκε επιστημονικά πλέον των εβδομήντα ελληνικών και ξενόγλωσσων εκδόσεων από το σύνολο των αντικειμένων των κλασσικών σπουδών  και, παράλληλα, συνεργάσθηκε για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων και ακαδημαϊκών πρωτοβουλιών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και επίσημους φορείς άλλων θρησκευτικών ομολογιών.
Ήταν Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας (2016).
Είναι ο Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και ιδρυτικό μέλος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος.

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση κατά:
Θρησκεία, Διπλωματία και Πολιτική στη διαδικασία γεν..
12,00€ 10,60€
Άνευ ΦΠΑ: 10,00€