Κοντόζογλου Καλλιόπη

Κοντόζογλου Καλλιόπη

Αρχιτέκτων και παιδαγωγός
Σπούδασε με τον David Greene (University of Westminster) και τον Dalibor Vesely στο Architectural Association (ΑΑ), Βραβείο Diploma 1981.
Συνεργάστηκε με τον Tim Ronalds (1982-88) και βραβεύτηκαν από τους The Sunday Times για το καλύτερο δημόσιο κτίριο (1988) με το Θέατρο Jackson Lane.
Έχει γραφείο στην Αθήνα από το 1989.
Δίδαξε design (1982-86) στην ΑΑ και το GSD, Harvard (1993). Οργανώνει και διδάσκει το Athens Studio για το School of Design, University of Western Australia, όπου είναι Adjunct Professor. Επίσης, για το EU-Program του School of Architecture and Urban Planning, Huazhong University, Κίνα. Επισκέπτρια καθηγήτρια στο University of Hong Kong (2017-18).
Κριτής σε πανεπιστήμια, όπως το University of British Columbia, Καναδάς∙ η Ακαδημία Καλών Τεχνών, Institute for Art and Architecture, Αυστρία∙ η Leicester School of Architecture, De Montfort University, Βρετανία∙ συμβουλευτικό μέλος της ΜΚΟ SARCHA (School of Architecture for All, 2006-13).
Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στη σχέση μοντέρνας τέχνης και αρχιτεκτονικής. Η φιλοσοφία της συνοψίζεται στα κοινά, όπως στην «ανάγνωση» μιας κατάστασης στην πόλη∙ τη γεωμετρία, στην πιθανότητα μιας αρχιτεκτονικής παρέμβασης και στη δυνατότητα επικοινωνίας που έχει ένα κτίριο να «διηγηθεί» μιαν ιστορία.

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση κατά:
ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Αυτή είναι η ιστορία του μετ..
30,00€ 27,00€
Άνευ ΦΠΑ: 25,47€