Τα Νέα μας

Η Νάντια Δρακούλα γράφει. Μυθιστορήματα, σενάρια, θεατρικά. Γεννήθηκε στην Αθήνα στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης. Σπούδασε νομική, δημοσιογραφία και θέατρο, ενώ πλέον διανύει δυναμική πορεία στο χώρο της παραγωγής στα οπτικοακουστικά μέσα. Το θεατρικό έργο της «Το σχοινάκι», με θέμα τον εκφοβισμό στο σχολείο, ανέβηκε το 2017 στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»...

Το νέο βιβλίο της Νάντιας Δρακούλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός και απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών, αλλά και σε όλους τους λάτρεις της Αθήνας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Αναστασία Καμβύση, https://vogue.gr, 23.6.2020

Nεαρή ακτιβίστρια δικηγόρος από το Βέλγιο, η Marie Doutrepont μεταβαίνει το 2017 στο camp της Μόριας, για να παράσχει δωρεάν νομικές συμβουλές σε πρόσφυγες αιτούντες άσυλο.
Το βιβλίο Μόρια: Μετέωροι στο πουθενά της Ευρώπης, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι ένα έντιμο χρονικό της γνωριμίας της με πρόσφυγες, αλλά και με τη βάναυση ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική....

Μια υπερφυσική περιπέτεια αθηναϊκής πραγματικότητας με στοιχεία μαύρης κωμωδίας που πηγαίνει βόλτα μικρούς και μεγάλους στις αγαπημένες γειτονιές της πόλης. Το νέο μυθιστόρημα της Νάντιας Δρακούλα, «Σούπερ Γκρανόλα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός και αποκαλύπτει μια συνταγή που έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους παράξενους καιρούς.  
Διαβάστε...

Άρχισα να διαβάζω το βιβλίο της Ισμήνης Καρυωτάκη, «Οι ληστές της ανθολογίας του μαύρου χιούμορ» (Εκδόσεις Ποταμός), ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο παλιό αλλά κραταιό στέκι «Ιπποπόταμος» στον πεζόδρομο της οδού Δελφών. Σχεδόν δηλαδή στη γειτονιά που εκτυλίσσεται η δράση της νουβέλας της. Είχα όσο χρόνο χρειαζόμουν για να γεμίσω με τις εικόνες και την...

Σε παιδιά από 8 ετών αλλά και σε όλους τους λάτρεις της Αθήνας απευθύνεται νέο βιβλίο της Νάντιας Δρακούλα με τίτλο «Σούπερ γκρανόλα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποταμός». Πρόκειται για έναν ευφάνταστο περίπατος στην πόλη, από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας και δόσεις ελαφριάς μελαγχολίας.
Διαβάστε...

Δημοσιεύτηκε από στο Τα Νέα μας, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ την Ιούλιος 22, 2020 .

After years of searching and studying, he has produced a book that retraces the history of the science and culture of autism.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   George Karouzakis, https://medium.com, 13.3.2020

Δημοσιεύτηκε από στο Τα Νέα μας, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ την Ιούλιος 19, 2020 .

O Γιώργος Βαϊλάκης κάνει μια πρώτη διαλογή για τ' αναγνώσματα των διακοπών με τίτλους από Ελληνίδες και Έλληνες συγγραφείς.
Μία επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές (και όχι μόνο) από την πρόσφατη παραγωγή της ελληνικής πεζογραφίας, η οποία δίνει έργα που συνδυάζουν τις πιο διαφορετικές τάσεις προσφεύγοντας σε ποικίλα αφηγηματικά είδη.
Εδώ...