Εικόνες από την παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μαρίας Δρουμπούκη.

Δημοσιεύτηκε από στο Εκδηλώσεις, Τα Νέα μας, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ την Οκτώβριος 29, 2019 . 0 Σχόλια.

Παρουσία πολλών μελών και φίλων της Κοινότητάς μας έγινε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 στο Κοινοτικό Κέντρο, η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μαρίας Δρουμπούκη με τίτλο: «Μία ατελείωτη διαπραγμάτευση: Η ανασυγκρότηση των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων και οι γερμανικές αποζημιώσεις, 1945-1961».
Για το βιβλίο μίλησαν ο καθηγητής Χάγκεν Φλάισερ, ομότιμος καθηγητής νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, o κ. Φίλιππος Κάραμποτ ερευνητικός εταίρος του King’s College, London και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης Νεότερου Ελληνικού Εβραϊσμού και η κ. Μπέλλα Ααρών μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΙΕ.
Ο Ζοζέφ Μιζάν, μέλος του ΔΣ της ΙΚΑ και συντονιστής της εκδήλωσης καλωσόρισε τα μέλη και φίλους της Κοινότητάς μας που παρευρέθηκαν, παρουσίασε τους ομιλητές της βραδιάς και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των παραπάνω όσον αφορά στη συστηματική καταγραφή της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων, αλλά και πως μέσα από την επιμονή τους αλλά και την αγάπη τους, κατάφεραν να δώσουν βήμα στους επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος να κάνουν γνωστή την ιστορία τους και να τους εμπνεύσουν να διηγηθούν.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   http://athjcom.gr

Τελευταία Ενημέρωση: Οκτώβριος 29, 2019

Σχόλια

Σχολιάστε

Απαντήστε

* Όνομα:
* E-mail: (Αδημοσίευτο)
   Website: (Url με http://)
* Σχόλιο: