Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Συγγραφείς: Κέζα Λώρη
Έτος: 2018
ISBN/ISSN: 978-960-545-097-7
Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 14x21 εκ., χαρτόδετο
Ημερ/νία Έκδοσης: June 11, 2018
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
12,00€ 10,80€ Άνευ ΦΠΑ: 10,19€
πρώτες σελίδες Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο
Ποσότητα: Καλάθι

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο


Για παιδιά, 8-12 ετών

Ένα αγόρι γίνεται ο αρχηγός των αρχηγών, το αφεντικό των μαφιόζων και θεωρείται ο πιο άγριος εγκληματίας που έζησε ποτέ στη Σικελία.
Ο Βιτόριο γίνεται μαφιόζος χωρίς να το ζητήσει, από ένα οικογενειακό μπλέξιμο, μια κληρονομιά που δεν ξέρει πώς να αρνηθεί. Τον ακολουθεί η φήμη του άγριου δολοφόνου ενώ το μόνο που θέλει είναι να παλεύει με τα κύματα κάνοντας σέρφ. Θα αναγκαστεί να παλέψει με το οργανωμένο έγκλημα αδιαφορώντας για το χρέος που έχει απέναντι στο όνομά του.
Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός αγοριού που είναι με το μέρος των κακών ενώ δεν τον ενδιαφέρει να είναι με το μέρος κανενός. Το μόνο που θέλει είναι να βρει ξανά την κανονική του ζωή αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν άθελά τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΓΡΑΨΑΝ:

Λώρη Κέζα: «Στον Καναδά τα πάντα γίνονται με ένα τηλεφώνημα»  
Με νέο βιβλίο επανέρχεται η γνωστή δημοσιογράφος Λώρη Κέζα, καθώς πριν λίγο καιρό οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ παρουσίασαν το νέο παιδικό μυθιστόρημά της «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο», που απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.
Ένα αγόρι γίνεται ο αρχηγός των αρχηγών, το αφεντικό των μαφιόζων και θεωρείται ο πιο άγριος εγκληματίας που έζησε ποτέ στη Σικελία. Ο Βιτόριο γίνεται μαφιόζος χωρίς να το ζητήσει, από ένα οικογενειακό μπλέξιμο, μια κληρονομιά που δεν ξέρει πώς να αρνηθεί. Τον ακολουθεί η φήμη του άγριου δολοφόνου ενώ το μόνο που θέλει, είναι να παλεύει με τα κύματα κάνοντας σέρφ. Θα αναγκαστεί να παλέψει με το οργανωμένο έγκλημα αδιαφορώντας για το χρέος που έχει απέναντι στο όνομά του. Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία ενός αγοριού που είναι με το μέρος των κακών ενώ δεν τον ενδιαφέρει να είναι με το μέρος κανενός. Το μόνο που θέλει είναι να βρει ξανά την κανονική του ζωή αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν άθελά τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας. 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Μαριάνθη Κουνιά, www.parapolitika.gr, 29.8.2018

Τα παιδιά που παραθερίζουν στην Τήνο (και τα βράδια ψάχνουν το δολοφόνο) ενέπνευσαν ένα νέο βιβλίο
Σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με τη συμμετοχή του κοινού θα βασιστεί η παρουσίαση του παιδικού μυθιστορήματος «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο» της Λώρης Κέζα (εκδόσεις Ποταμός) το Σάββατο 21 Ιουλίου.
Η εκδήλωση θα γίνει στα Δυο Χωριά της Τήνου και θα είναι παρόντα τα πρόσωπα που ενέπνευσαν την ιστορία. Πρόκειται για παιδιά που περνούν το καλοκαίρι στα Δυο Χωριά και που μόλις νυχτώσει παίζουν ένα ένα παιχνίδι ερωτήσεων, το παιχνίδι που είναι γνωστό ως «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο». (Την παρουσίαση του βιβλίου και σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Μαρίζα Ντεκάστρο, κριτικός παιδικής λογοτεχνίας.)
Η ιστορία του βιβλίου που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 8-12 ετών, ξεκινά ανέμελα στην Τήνο, όπου ο ήρωας περνά τις μέρες του κάνοντας σερφ και εκτυλίσσεται στη Σικελία όπου ο μικρός έρχεται σε στενή επαφή με τη Μαφία…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Άρης Δημοκίδης, mikropragmata.lifo.gr, 21.7.2018

Το παρελθόν που στοιχειώνει​
Άμα σε λένε Βιτόριο και ο μπαμπάς σου είναι από τη Σικελία, αλλά δε μιλάει Ιταλικά μπροστά σε Ιταλούς –
Άμα ζεις σε μια σχεδόν απομονωμένη παραλία όλο το καλοκαίρι, όπου οι σχεδόν χίπηδες γονείς σου συνδυάζουν δουλειά και διακοπές – Άμα ξαφνικά εμφανιστούν κάτι τύποι Ιταλοί με κοστούμια και σκαρπίνια να περπατούν μέσα στην άμμο- Ε, τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Ο Βιτόριο απαγάγεται από την οικογένειά του –την οικογένεια για την οποία ποτέ δεν έμαθε τίποτα, τη σισιλιάνικη οικογένειά του που ηγείται της μαφίας. Ο παππούς αρχιμαφιόζος πέθανε και η προγιαγιά, η σκληρή και άτεγκτη Παλόμα Μπελόμο όρισε αυτόν ως διάδοχο. Και φυσικά εμφανίστηκε η θαλαμηγός, οι φουσκωτοί τύποι και ένα βράδυ απλώς τον απήγαγαν. Όχι για να του κάνουν κακό, αλλά για να τον χρίσουν αρχιμαφιόζο, αρχηγό των αρχηγών. Πού να φανταστούν τα σχέδια του νεαρού εφήβου, ο οποίος έχει τη δική του ατζέντα –και αν μη τι άλλο θέλει να επιστρέψει στην παραλία του και τους γονείς του.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   της Μαρίας Σούμπερτ, www.theathinai.com, 20.7.2018

Το παιχνίδι της Ανάγνωσης
Εχετε παίξει ποτέ το «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρµο» με τους καλούς, τους μαφιόζους και τον ρουφιάνο; Υπήρξε μια εποχή που εντρύφησα και σε αυτό το παιχνίδι. Μεγάλωσα εξάλλου παίζοντας παιχνίδια της παρέας. Αρχικά, πολύ μικρός, τον «Μουτζούρη», το μοναδικό μαζί με την «Ξερή» παίγνιο με χαρτιά που επιτρεπόταν σε εμάς τα παιδιά. Φαντάζομαι τα σημερινά παιδιά θα το βρίσκουν σαχλό και αδιάφορο. Αλλοι καιροί. Επειτα παίζαμε επιτραπέζια όπως «Μονόπολη», «Scrabble», που ποτέ δεν μου άρεσαν, ή «Master Mind», που για κάποιον λόγο το προτιμούσα. Ως ενήλικος βρέθηκα σε μια παρέα που είχε αναγάγει το ομαδικό... καθιστικό παιχνίδι σε επιστήμη και κόλλησα. Δεν αναφέρομαι απαραιτήτως στα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και σε κάτι άλλα, από αυτά που οι όροι τους κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, που ποτέ δεν ξέρεις ποιος τα πρωτοσκέφτηκε, που παίζουν με το μυαλό, με το συναίσθημα, με τις αντοχές σου.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Βίδος Κοσμάς, www.tovima.gr, 19.6.2018

«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο»
Tο οπισθόφυλλο του βιβλίου διευκρινίζεται ότι απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.  Στο εξώφυλλο όμως, ισχύει το «άλλο λένε τα μάτια σου και άλλο η καρδιά σου»!
Μία κατακόκκινη σανίδα σερφ, ωσάν τις νύκτες της Καμπίρια, που ισορροπεί μεταξύ ελευθερίας και δέσμευσης, αισιοδοξίας και απελπισίας. Το απέραντο γαλάζιο, στη σωστή εκδοχή του πρασινογάλαζου και το Παλέρμο, η βίβλος των μαφιόζικων εμπειριών, ήδη από τα χρόνια του Cagliostro!
Και όλα αυτά με πρόσχημα ένα παιδί.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   της Ξένης Μπαλωτή, www.oanagnostis.gr, 19.6.2018

«Πέφτει η Νύχτα στο Παλέρμο», το υπέροχο βιβλίο της Λώρης Κέζα
Από τον πανικό και μια φάρσα του «10 μέρες στην Τρελογιαγιά», στην αρχηγία και ένα .. όνειρο, τώρα που «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο»! Η παιγνιώδης παιδαριογερόντισσα Λώρη Κέζα και πάλι μας εκπλήσσει! Με ένα βιβλίο «ακατάλληλο δι’ ενηλίκους» που ξεχνούν να παραμείνουν παιδιά! Βιβλίο θερόεν, θεριστικό της λαχτάρας για δράση, στην Ου Χώρα που ένας άγγελος μπορεί να χρίζεται θεριό!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Βασιλική Τζότζολα, thepresident.gr, 13.6.2018

Από το Μόντρεαλ με αγάπη
Η Λώρη Κέζα «κάθε μέρα βλέπει από το παράθυρό της έναν σκίουρο. Για όνειρο βλέπει ότι κολυμπάει από νησί σε νησί στις Κυκλάδες» και «περνά τον ελεύθερο χρόνο της γράφοντας ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
   Γ.Κ.Καρατζάς, www.protothema.gr, 28.5.2018

Δεν υπάρχουν κριτικές για το προϊόν.

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο: